Friday, November 2, 2012

Libri i ri: "Si të shkruajmë shqip: Baza të shkrimit akademik" (Shtepia Botuese Toena)

Per te gjithe ata qe jane te interesuar , libri im i ri: "Si te shkurajme Shqip: Baza te shkrimit akademik" (Botim i Toenes, 2012)

Ky liber synon t'u vije ne ndihme te gjithe studenteve, studiuesve dhe pasuniversitareve, qe deshirojne te zbatojne rregullat e hartimit te diplomave, disertacioneve dhe pergjithesisht atyre qe merren me shkrime e botime me karakter akademik e studimor.

Libri jep edhe nje sasi te konsiderueshme modelesh te te shkruarit, qe nga letra e kartevizita, deri te disertacionet, recensionet per doktoratura e mbrojtje mikrotezash per master shkencor.

Po ashtu, jepet edhe nje pasqyre relativisht e plote e fjaleve te huaja, te cilat mund te zevendesohen me fjale shqipe. Aty flitet gjere edhe per qendrimin e sotem ndaj anglezizmave, duke percaktuar edhe disa kritere te qarta shkencore ndaj pranimit te tyre, kur eshte e domosdoshme.