Wednesday, March 6, 2013

Shefik Osmani-ish-mësuesi dhe idhulli im i rinisë (nga Gjovalin Shkurtaj)
http://www.fjalaelire.com/personazh/17912.html

Kolec Topalli: Ja pse shqipja është gjuha më e vjetër indoevropiane
http://www.kombetare.al/kolec-topalli-ja-pse-shqipja-eshte-gjuha-me-e-vjeter-indoevropiane/

MASH: Programi i “Gjuhës shqipe dhe Letërsisë”, ku duhet të mbështeten shkollat me drejtim gjuhësor
http://gazetatelegraf.com/mash-programi-i-gjuhes-shqipe-dhe-letersise-ku-duhet-te-mbeshteten-shkollat-me-drejtim-gjuhesor/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=mash-programi-i-gjuhes-shqipe-dhe-letersise-ku-duhet-te-mbeshteten-shkollat-me-drejtim-gjuhesor

Balkanweb.com - Tabelat rrugore me gabime drejtshkrimore, Gjovalin Shkurtaj: E patolerueshme - Kulturë
http://www.balkanweb.com/kultur%EB/2691/tabelat-rrugore-me-gabime-drejtshkrimore-gjovalin-shkurtaj-e-patolerueshme-121286.html

Shkodra, një “Rio e vogël braziliane”
http://gazeta-shqip.com/lajme/2013/02/11/shkodra-nje-rio-e-vogel-braziliane/

Shqiptarja.com - Jorgo Bulo: Sami Frashëri, na takon më shumë ne, ikona e Rilindjes
http://www.shqiptarja.com/kulture/2730/jorgo-bulo-sami-frasheri-na-takon-me-shume-ne-ikona-e-rilindjes-145065.html

Shqiptarja.com - Tiranë, kremtohet sot dita ndërkombëtare e gjuhës amtare
http://www.shqiptarja.com/kulture/2730/tirane-kremtohet-sot-dita-nderkombetare-e-gjuhes-amtare-144427.html

Mehmet Çeliku: Njehsimi i teksteve të kalojë në proces selektimi
http://www.kombetare.al/mehmet-celiku-njehsimi-i-teksteve-te-kaloje-ne-proces-selektimi/

Radio Vatikani: - Përvjetori i “Alfabetares së gjuhës shqipe”në Stamboll
http://sq.radiovaticana.va/Articolo.asp?c=668687

SHQIPJA STANDARDE
http://www.nacionalalbania.al/2013/02/shqipja-standarde/

Një sintaksë e gjuhës shqipe me vështrim të ri teorik
http://www.mapo.al/2013/02/11/nje-sintakse-e-gjuhes-shqipe-me-veshtrim-te-ri-teorik/