Sunday, August 25, 2013

Nisma e Ramës për gjuhënIdeja e Zt Rama për t'i dhënë kujdesin dhe rëndësinë e duhur gjuhës shqipe në administratën shtëtërore dhe në të gjitha botimet me karakter zyrtar e publik është per t'u përshëndetur. Kërkesa për të zbatuar rregullat e drejtshkrimit dhe normat e kulturës së gjuhës në të gjithë praktikën shkrimore dhe botuese me karakter zyrtar nuk përbën censurë por kërkesë të domosdoshme për çdo vend të qytetëruar.

Nisma e Ramës për gjuhën - Top Channel

Libri: "Gjuha shqipe në vizionin artistik të Ismail Kadaresë"


Ky liber sjell vleresime rreth gjuhës dhe ligjerimit artistik të Ismail Kadaresë, duke u ndalur sidomos në prurjet leksikore që i shërbejnë pasurimit dhe pastrimit të gjuhës shqipe.