Wednesday, May 23, 2012

Arbëreshët në Itali, mes traditës dhe modernes | ResPublicahttp://www.respublica.al/permbajtje/2012/4/29/arbereshet-ne-itali-mes-tradites-dhe-modernes
www.respublica.al
Një vizitë në shtetin fqinj, nuk kishte si të përfundonte pa ndalur në Frasnita aty ku prej mëse 5 shekujsh jetojnë arbëreshët. Sapo hyn në territor, pamja që të ofrohet të bën të ndihesh si në shtëpi. Thuajse asnjë ndryshim nga qytetet karakteristike, rrugët e kalldrëmta, shtëpitë, madje edhe vargm...