Thursday, November 25, 2010

Alban Tartari sjell librin me poezi “Fije shprese”

MARRE NGA BALKANWEB.COM - PER ME SHUME KLIKO TEK BALKANWEB.COM

Alban Tartari sjell librin me poezi “Fije shprese”TIRANË- Të gjithë të apasionuarit e letërsisë tashmë do të kenë një libër më shumë në të gjitha libraritë e vendit. Libri me poezi dhe shqipërime “Fije shprese” i shkrimtarit të njohur Alban Tartari, i shtohet së fundmi titujve, në stendat e librarive. Në një mënyre a një tjetër poezitë e Aban Tartarit janë bërë të njohura ose nëpërmjet cikleve poetike në periodikë të ndryshëm ose tekste këngësh.

Me këtë libër, shkrimtari Tartari vjen para lexuesit me një album lirikash nëpërmjet teksteve të shkruara e të përkthyera në kohë e gjendje të ndryshme. Në parathënie të librit poeti Agron Tufa shprehet se poezitë e Tartarit në librin “Fije shprese” kanë një ndikim të menjëhershëm e të fortë.