Wednesday, May 15, 2013

Liber i ri: "Boshtet e mbivendosura të politikës së jashtme. Për një diplomaci aktive në shekullin XXI" nga Amb. Agim Nesho

“Boshtet e mbivendosura të politikës së jashtme. Për një diplomaci aktive në shekullin XXI”, është titulli që diplomati i IMG_2986njohur shqiptar ka zgjedhur për librin e tij të dytë. Ai ka në vëmendje ngritjen e një strategjie të politikës së jashtme shqiptare duke përfshirë institucionet politikëbërëse, ato të politikës së jashtme dhe mendimin akademik të vendit. Eseja përmbledh disa pjesë, shtron zgjerimin e aktivitetit në dy drejtime thelbësore për Shqipërinë; rritjen e faktorit shqiptar në Ballkan dhe zgjidhjen e çështjes nacionale dhe së dyti, procesin e integrimit europian.

Klikoni ketu per te lexuar mbi kete liber ne Mapo: http://www.mapo.al/2013/05/15/agim-nesho-sjell-tezen-e-diplomacise-aktive/